Zadzwoń: +48 606 756 745
Napisz do nas: mocurody@gmail.com

Etja Olej Z Masła Shea Natłuszczający Łagodzący

14,99 zł
14.99
Dowiedz się więcej
Opinie o produkcie (0)

OLEJ Z MASŁA SHEA /Butyrospermum Parkii Seed Oil/

Najlżejsza frakcja wyciskanego na zimno masła shea. Posiada naturalną alantoinę, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A,E i F. Silnie natłuszcza, regeneruję oraz chroni przed złym wpływem czynników zewnętrznych. 
Pojemność 50 ml z praktyczną pompką dozującą. 

MASŁOSZ PARKA /Vitellaria paradoxa/

Drzewo naturalnie występuje w tropikalnym i subtropikalnym klimacie zachodniej i środkowej części Afryki. Gatunek z rodziny sączyńcowatych należący do rzędu wrzosowców. Drzewo przeważnie dorasta do 15 metrów wysokości wydając owoce w postaci jagody z nasionem w środku o barwie czerwonobrązowej. Nasiona są bardzo bogate w tłuszcze, z których dzięki zgniataniu powstaje białawe masło shea.

OLEJ Z MASŁA SHEA /Butyrospermum Parkii Seed Oil/

Masło shea jest nieomalże bezwonne o mało wyczuwalnym zapachu. Posiada naturalną allantoinę, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, E i F. Zwiększa elastyczność, wygładza, regeneruję, pielęgnuję oraz chroni skórę przed złym wpływem czynników zewnętrznych. Posiada właściwości mocno natłuszczające i nawilżające uzupełniając niedobory witamin w skórze. Łagodzi podrażnienia, stany zapalne oraz poparzenia słoneczne. Jest naturalnym filtrem UV. Rewitalizuje oraz nadaje połysk włosom suchym i zniszczonym. Doskonały do każdego rodzaju cery. 

Olej z Masła Shea oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny. Produkt przebadany dermatologicznie. 

SPOSÓB UŻYCIA

  • bezpośrednie na skórę 

  • masaż we własnym zakresie

  • do produkcji kosmetyków w warunkach domowych (kremy, mydeł, krem po opalaniu, krem po goleniu

  • dodatek do oliwek w wyspecjalizowanych salonach masażu

  • kąpiel silnie nawilżająca - jedna łyżka stołowa do wanny wypełnioną 1/3 wody natłuści, uelastyczni i zregeneruje skórę

  • pielęgnacja włosów 


PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zamykać korkiem pompkę dozującą i starać się przechowywać w chłodnym miejscu.

POCHODZENIE

Afryka centralna i zachodnia

Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości. 

Nie dodano jeszcze żadnej opinii o tym produkcie.
Moja ocena:

Podobne produkty